Když je na pečení příliš horko, nebo prostě nemáte přístup ke troubě, nepečený čokoládový cheesecake je přesně to, co potřebujete, abyste proměnili večer ve speciální příležitost.
Tohle je jeden z nejkrémovějších cheesecaků, které jsem kdy ochutnala… Bohatá čokoládová chuť přenese tento cheesecake přes vrchol všech hor a maliny dodají dezertu to správné množství jemně kyselosladké chutě a krésné barvy.
Čokoládový cheesecake (nepečený)
Tento krémový čokoládový cheesecake si zamilujete! Milují ho děti i dospělí. Ovoce na tomto cheesecaku si samozřejmě můžete upravit dle chuti. Já doporučuji maliny.
Equipment
- 1 Forma na cheesecake Průměr 23 cm (prostě klasická forma na cheesecake)
- 1 Vodní lázeň na čokoládu
Ingredients
INGREDIENCE NA KORPUS (SUŠENKOVÝ ZÁKLAD)
- 200 gramů sušenek Lotus (drcených)
- 4 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
INGREDIENCE NA NÁPLŇ (KRÉM)
- 900 gramů krémového sýra (Lučinu, Gervais, Philadelphiu, mascarpone, ale funguje i riccota)
- ¾ šálku cukru moučka
- 1 a ½ lžičky vanilkového extraktu
- 150 gramů hořké čokolády (nasekaná)
- 150 gramů mléčné čokolády (nasekaná)
- 250 ml smetana ke šlehání
- 170 gramů malin na ozdobu
Instructions
Postup přípravy čokoládové náplně do cheesecaku
- V misce vašeho stolního mixéru šlehejte smetanový krémový sýr po dobu 1 minuty nebo prostě pěkně do hladka.
- Přidejte moučkový cukr a šlehejte, dokud se sýr a cukr dobře nespojí.
- Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Čokoládu rozpustíme na dvojitém kotli neboli vodní lázni na čokoládu (přidejte čokoládu do tepelně bezpečné skleněné nebo kovové misky a umístěte misku nad hrnec s vroucí vodou). Před přidáním do tvarohové směsi nechte mírně vychladnout.
- S mixérem na pomalou rychlost přidejte rozpuštěnou čokoládu do tvarohové směsi a pomalu ji přilévejte. Míchejte, dokud se vše dobře nepromísí.
- V čisté misce (nebo než začnete připravovat cheesecake) ušlehejte hustou smetanu, dokud se nevytvoří tuhá směs. Šlehačku jemně vmícháme do čokoládové smetanové směsi. Jemně promíchejte, dokud se vše úplně nespojí.
- Tuto směs na čokoládový cheesecake chlaďte a přejděte na výrobu korpusu.
Výroba korpusu na čokoládový cheesecake + dokončení
- Ve střední misce smíchejte dohromady drobky ze sušenek Lotus, kakaový prášek a rozpuštěné máslo. Míchejte, dokud se ingredience zcela a pěkně nespojí.
- Nalijte směs do formy na cheesecake o průměru 24 cm. Směs ze sušenek pevně přitlačte na dno pánve, aby se vytvořila kůrka. Nebojte se přitlačit.
- Připravenou čokoládovou tvarohovou směs nalijeme do formy a povrch pěkně uhladíme stěrkou.
- Vršek cheesecaku ozdobte malinami a dejte do lednice minimálně na 8 hodin.
- Když je cheesecake ztuhlý, přejeďte ostrým nožem po okraji formy, aby se uvolnil z formy.
- Jemně otevřete západku a uvolněte cheesecake. Podávejte a užívejte si čokoládový cheesecake!
Notes
Čokoládový cheesecake by měl chladnout alespoň 8 hodin v chladničce nebo přes noc.
Kalorie: 613 kcal | Sacharidy: 39g | Bílkoviny: 8g | Tuky: 48g | Nasycené mastné kyseliny: 27 g | Polynenasycené tuky: 2g | Mononenasycené tuky: 13g | Transmastné kyseliny: 1g | Cholesterol: 121 mg | Sodík: 363 mg | Draslík: 337 mg | Vláknina: 4g | Cukr: 23g | Vitamín A: 1428 IU | Vitamín C: 4 mg | Vápník: 122 mg | Železo: 3 mg