Fitness cheesecake s čokoládou (nepečený)
Tento nepečený fitness čokoládový cheesecake s malinami chutná jako termix. A řeknu vám, že stojí za vyzkoušení. Tento fitness cheesecake navíc představuje jednu velkou bílkovinnou bombu – ukrývá se v něm řecký jogurt, tvaroh, cream cheese a v případě zájmu si do něj můžete přidat i samotný protein. Prostě celá nálož proteinu.
Equipment
- Forma na cheesecake
- Mixér na mixování
Ingredients
Na náplň fitness cheesecaku budete potřebovat
- 600 g nízkotučného bílého řeckého jogurtu (nebo jemného tvarohu, případně mix obou)
- 400 g light krémového sýra (cream cheese)
- 100 g holandského kakaa
- 150 g xylitolu (případně ekvivalent stévie či třtinový cukr)
- 200 g malin (na ozdobu)
- 30 g 100% želatiny v prášku
- 1 odměrka čokoládového proteinového prášku (můžete vynechat)
- máta (na ozdobu)
Na korpus fitness cheesecaku budete potřebovat
- 200 g ovesných vloček
- 2 PL medu
- 2 PL rozpuštěného kokosového oleje
- 1-3 PL vody (dle potřeby)
Instructions
- V mixéru si spolu rozmixujeme všechny suroviny na korpus dohromady. Vodu přidáváme po lžících podle potřeby tak, aby bylo těsto jednotné, ale aby zase nebylo příliš mokré.
- Hotový korpus zatlačíme na spodek dortové formy (o průměru kolem 25 cm).
- Ve velké míse si spolu smícháme řecký jogurt (případně i tvaroh), cream cheese, kakao, sladidlo a popřípadě i protein.
- V menší misce si rozmícháme želatinu s pár lžícemi vroucí vody. Mícháme, dokud se nerozpustí.
- K rozpuštěné želatině přidáme pár lžic čokoládového krému a pořádně je spolu rozmícháme. Takto připravenou želatinu následně vmícháme do celého čokoládového krému.
- Čokoládový krém vylijeme na připravený korpus.
- Cheesecake odložíme alespoň na 5 hodin do chladničky.
- Nakonec čokoládový cheesecake dozdobíme malinami a mátou.
Notes
Pronikavou čokoládovou chuť mu propůjčuje kvalitní holandské kakao, kterým vůbec nemusíte šetřit. Na oslazení jsem použila xylitol, díky čemuž je náplň tohoto cheesecake bez cukru a má tak i méně kalorií a sacharidů. Použít však můžete i ekvivalent stévie, případně třtinový nebo kokosový cukr – podle toho, jak moc fit ho chcete mít.
Do těsta doporučuji přidat med, aby mělo správnou konzistenci. Pro ztuhnutí náplně použijte 100% želatinu v prášku, to znamená že želatina nesmí obsahovat žádné jiné ingredience. A pokud byste chtěli tento cheesecake bez lepku, na korpus z ovesných vloček použijte jejich bezlepkovou variantu.
Fitness čokoládový cheesecake si můžete připravit s proteinem, ale i bez něj – nic se nestane, pokud jej vynecháte. Pokud však protein přidáte, obohatíte tak cheesecake o ještě větší dávku bílkovin.
Zkuste si tedy připravit tento chutný čokoládový cheesecake – jednoduše, bez pečení a ze samých zdravých surovin.