Zdravý kokosový cheesecake

Zdravý kokosový cheesecake

 

Zdravý kokosový cheesecake

Zdravý kokosový cheesecake (pečený)

Jana Malinová
Tak tohle je ultra bašta! Nadšeně a upřímně prohlašuji, že tento zdravý kokosový cheesecake byl zatím jeden z nejlepších kokosových cheesecaků, jaký jsem kdy měla. Pokud také, jako já, milujete kokos a zároveň cheesecaky, musíte jej vyzkoušet.
K jemné chuti tohoto kokosového cheesecaku přispívá použité kokosové mléko. Nezapomeňte jej však den předtím uložit do chladničky, budete totiž potřebovat použít pouze jeho vrchní ztuhlou část, která se v něm za několik hodin v chladničce vytvoří.
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2363727891142743" crossorigin="anonymous"></script> <!-- Cheesecake-resp --> <ins class="adsbygoogle" style="display:block;clear:both;" data-ad-client="ca-pub-2363727891142743" data-ad-slot="6459362870" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Chlazení kokosového cheesecaku 5 hours
Total Time 5 hours 35 minutes
Course S kokosem, S ovocem
Servings 12 porcí

Equipment

  • Forma na cheesecake
  • Ruční šlehač
  • Mixér na mixování

Ingredients
  

Na korpus kokosového cheesecaku budete potřebovat

  • 180 g ovesných vloček
  • 50 g mandlí
  • 2 PL kokosového oleje (PL - polévkové lžíce)
  • 1-2 PL vody
  • 2 PL medu či xylitolu

Na náplň do kokosového cheesecaku budete potřebovat

  • 400 ml kokosového mléka (v plechovce, které necháme přes noc v chladničce - pak použijeme pouze vrchní ztuhlou část)
  • 500 g jemného tvarohu
  • 200 g nízkotučného cream cheese (např. philadelphia)
  • 5-6 PL medu (případně xylitolu)
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 2 ks vejce (případně 2 PL kukuřičného škrobu)
  • kokosový protein (volitelné, není třeba jej nahrazovat, v případě že jej chceme použít, můžeme do krému přidat 30 g proteinu a použít pouze 30 g strouhaného kokosu)
  • 20 g kokosu (k posypání)

Instructions
 

  • Mandle a ovesné vločky spolu rozmixujeme v mixéru na mouku.
  • Následně ke směsi přidáme rozpuštěný kokosový olej, med a v případě, že je těsto příliš sypké, i 1-2 lžíce vody.
  • Rukou uhněteme lepivější těsto které zatlačíme na spodek dortové formy (o průměru přibližně 25 cm).
  • Ve větší míse si rozmícháme všechny suroviny na krém dohromady. Z kokosového mléka přidáme pouze vrchní ztuhlou část, která se nám vytvořila po odležení v chladničce.
  • Krém pořádně rozmícháme a v případě, že obsahuje hrudky, rozmixujeme jej pomocí tyčového mixéru.
  • Krém následně vylijeme na připravený korpus, posypeme s 20 g kokosu a cheesecake pečeme zhruba 50 minut při 150 stupních (spodní a vrchní ohřev trouby), dokud vrch nezačne chytat zlatavou barvu.
  • Následně cheesecake necháme vychladnout v polootevřené troubě (to zabrání tomu, aby cheesecake na vrchu popraskal) a poté jej přesuneme do chladničky alespoň na 4-5 hodin.
  • Kokosový cheese cake můžete ozdobit ovocem.

Notes

V případě, že budete chtít v cheesecaku ještě více navýšit obsah bílkovin, můžete použít také kokosový protein, který navíc ještě více zvýrazní jeho neodolatelnou kokosovou chuť. Pokud kokosový protein nemáte, vůbec to nevadí, cheesecake si můžete připravit i bez něj. Je to úplně v pohodě.
Tento zdravý cheesecake zvládne upéct i úplný začátečník, jeho příprava je totiž naprosto jednoduchá a rychlá.
Tento zdravý a fitness kokosový cheesecake má oproti běžným cheesecakům méně kalorií, cukru, tuku a na druhé straně více bílkovin. Korpus cheesecaku zde netvoří žádné pomleté sušenky. Připravíte si ho naprosto zdravě, a to za pomoci ovesných vloček, mandlí, medu a kokosového oleje. Cheesecake můžeme podávat posypaný kousky kokosu a malinami (čerstvými nebo horkými). Tak to dělám já a je to naprosto úžasná chuť.
Pokud tento fitness, zdravý a jednoduchý kokosový cheesecake vyzkoušíte, určitě mi dejte v komentářích vědět, jak vám chutnal! 🙂
Proteinový cheesecake