Karamelový cheesecake (pečený)
Výborný karamelový cheesecake, který je velmi jednoduchý na přípravu.
Equipment
- 1 Ruční šlehač (mixér)
- 1 Forma na cheesecake
Ingredients
Na karamelový cheesecake si připravte
- 200 g sušenky Lotus
- 90 g rozpuštěné máslo
- 200 g sýr Philadelphia
- 200 g jemný nízkotučný tvaroh
- 140 g slazené kondenzované mléko
- 3 ks vejce
- 80 g hnědý cukr
- 15 g bramborový škrob
Instructions
- Sušenky nadrtíme, smícháme s máslem a zpracujeme tuhou hmotu, kterou natlačíme do formy. Troubu mezitím vyhřejeme na 170 °C.
- Ve větší misce utřeme mixérem krémový sýr a tvaroh spolu s cukrem, přidáme kondenzované mléko, bramborový škrob a nakonec po jednom vmícháme vajíčka.
- Krátce krém promícháme a nalijeme jej na sušenkový korpus.
- Na dno trouby vložíme hluboký plech s vroucí vodou a výše uložíme cheesecake. Pečeme ho cca 45 minut ve vyhřáté troubě a po upečení troubu vypneme, ale cheesecake tam ještě hodinku necháme.
- Necháme ho vychladnout a na noc uložíme ztuhnout do chladničky.
- Při podávání karamelový cheesecake přelijeme karamelovým sirupem (dle chuti).
Notes
Servírovat můžeme i s ovocem - třeba s malinami nebo borůvkami.