Bezlepkový cheesecake (pečený)
Výborný a zdravý bezlepkový cheesecake s citronovou příchutí.
Equipment
- 1 Mixér na mixování
- 1 Forma na cheesecake
Ingredients
Na korpus bezlepkového cheesecake
- 200 g bezlepkové sušenky (dle vašeho výběru)
- 100 g máslo
Na citronovou náplň bezlepkového cheesecake
- 750 g Mascarpone
- 200 g zakysaná smetana
- 300 g moučkový cukr
- 4 ks vajíčka
- 2 ks žloutky
- 6 PL bezlepková mouka
- 1 ks kůra z citronu
Instructions
- Jako první krok si v mixéru rozdrtíme bezlepkové sušenky, ke kterým přidáme měkké máslo a spolu utřeme do těsta.
- Kulatou dortovou formu vysteleme papírem na pečení.
- Připraveným těstem vysteleme dortovou formu i boky stěn.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů a těsto pečeme 10-12 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Dle trouby - svoji troubu znáte, a to jak peče, víte nejlépe vy.
- Mezitím si připravíme náplň do bezlepkového cheesecaku - utřeme mascarpone se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Za stálého míchání přidáme vajíčka a žloutky. Posypeme bezlepkovou moukou a kůrou z citrónu. Promícháme.
- Nádivku přelijeme do předpečeného těsta a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 10 minut.
- Následně snížíme teplotu na 150 stupňů a pečeme ještě 35-40 minut.
- Ještě horký cheesecake nožem opatně oddělíme od okrajů formy, aby se během chladnutí nenalepil na stěny formy a nepopraskal. Cheesecake vyjmeme z formy až když úplně vychladne, aby náplň nevytekla.
- Bezlepkový cheesecake vyjmeme z formy až když úplně vychladne (nejlépe během noci do druhého dne), aby náplň nevytekla.