Bezlepkový cheesecake

Bezlepkový cheesecake

 

Bezlepkový cheesecake

Bezlepkový cheesecake (pečený)

Jana Malinová
Výborný a zdravý bezlepkový cheesecake s citronovou příchutí.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Chlazení bezlepkového cheesecake 5 hours
Total Time 6 hours 10 minutes
Course S ovocem
Servings 12 porcí

Equipment

  • 1 Mixér na mixování
  • 1 Forma na cheesecake

Ingredients
  

Na korpus bezlepkového cheesecake

  • 200 g bezlepkové sušenky (dle vašeho výběru)
  • 100 g máslo

Na citronovou náplň bezlepkového cheesecake

  • 750 g Mascarpone
  • 200 g zakysaná smetana
  • 300 g moučkový cukr
  • 4 ks vajíčka
  • 2 ks žloutky
  • 6 PL bezlepková mouka
  • 1 ks kůra z citronu

Instructions
 

  • Jako první krok si v mixéru rozdrtíme bezlepkové sušenky, ke kterým přidáme měkké máslo a spolu utřeme do těsta.
  • Kulatou dortovou formu vysteleme papírem na pečení.
  • Připraveným těstem vysteleme dortovou formu i boky stěn.
  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů a těsto pečeme 10-12 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Dle trouby - svoji troubu znáte, a to jak peče, víte nejlépe vy.
  • Mezitím si připravíme náplň do bezlepkového cheesecaku - utřeme mascarpone se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Za stálého míchání přidáme vajíčka a žloutky. Posypeme bezlepkovou moukou a kůrou z citrónu. Promícháme.
  • Nádivku přelijeme do předpečeného těsta a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 10 minut.
  • Následně snížíme teplotu na 150 stupňů a pečeme ještě 35-40 minut.
  • Ještě horký cheesecake nožem opatně oddělíme od okrajů formy, aby se během chladnutí nenalepil na stěny formy a nepopraskal. Cheesecake vyjmeme z formy až když úplně vychladne, aby náplň nevytekla.
  • Bezlepkový cheesecake vyjmeme z formy až když úplně vychladne (nejlépe během noci do druhého dne), aby náplň nevytekla.