Cheesecake do skleničky
Cheesecake k snídani? S tímto receptem se stane tato nezbedná myšlenka realitou, a to zcela bez výčitek. Připravte si vynikající a jednoduchý fit malinový cheesecake ve sklenici, bez pečení - je perfektní ať už jako snídaně, nebo dezert. Tento můj cheesecake do skleničky ná vysoký obsah bílkovin, připravený je do 15 minut a také vás dobře zasytí.
Equipment
- 2 skleničky na cheesecake
- Mixér na mixování
Ingredients
Co budete potřebovat na cheesecake do skleničky
- 3/4 hrníčku (cca 100 g) pekanových/vlašských ořechů
- 1 PL medu
- 1/2 ČL skořice (doporučuji cejlonskou)
- 600 g řeckého jogurtu (nebo jemného tvarohu)
- 4 PL medu, nebo xylitolu
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 hrníčky malin (cca 250 g)
Instructions
- V mixéru si spolu rozmixujeme ořechy, lžíci medu a skořici. Pak dáme dolů do skleniček.
- V misce si smícháme jogurt (nebo jemný tvaroh) se 4 lžícemi medu a vanilkovým extraktem. Pro ještě lahodnější chuť doporučuji náplň chvíli vyšlehat.
- Náplň rovnoměrně vylijeme na připravené "těsto" ve sklenicích.
- V menším hrnci si smícháme maliny se 2 lžícemi vody a uvaříme je doměkka.
- Maliny necháme chvíli vychladnout a následně jimi polijeme vrch cheesecaků.
- Cheesecake můžeme servírovat ihned, nebo jej můžeme nechat odstát několik hodin v chladničce. Lepší je ho vychladit.
Notes
Tento nepečený fit malinový cheesecake ve sklenici obsahuje ve svém korpusu ořechy, díky kterým dostaneme do těla dávku zdravých tuků a mikronutrientů. Zároveň je tak i bez lepku a potěšit jím tím pádem můžete i celiaky. V případě, že byste si jej však chtěli připravit v ještě dietnější verzi, můžete část ořechů nahradit ovesnými vločkami a k oslazení místo medu použít xylitol či stévii.
Do náplně doporučuji přidat ideálně nízkotučný řecký jogurt, díky kterému se můžete těšit na neodolatelně krémovou chuť a zároveň dobrou dávku bílkovin, málo tuku a celkové energie. Jogurt můžete případně zkombinovat s jemným tvarohem.
Určitě tento fit malinový cheesecake ve sklenici vyzkoušejte a nezapomeňte mi napsat, jak vám chutnalo! 🙂