Jahodový cheesecake (nepečený)
Toto je perfektní recept na dokonalý jahodový cheeecake. Ideální jako odpolední dezert, nebo jen tak kdykoliv ke kávičce.
Equipment
- Mixér na mixování
- Forma na cheesecake
Ingredients
Na korpus jahodového cheesecaku
- 200 g sušenek (třeba lotusek)
- 100 g kvalitního másla
Na náplň jahodového cheesecaku
- 200 g smetanového sýra
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 balení vanilkového cukru
- 100 g moučkový cukr
- 1 balení vanilkového aroma (může/nemusí být)
Na polevu
- 420 g jahod
- 1 balení červená želatina (prášek)
- 2 a 1/2 polévkové lžíce cukr krystal
- 150 ml vody
Instructions
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Sušenky pomixujeme a smícháme s měkkým máslem následně těsto vmáčkneme na dno formy vystlané pečícím papírem a dáme péct na cca 6 až 10 minut (záleží na troubě).
- Než se nám upeče korpus, mixérem nebo kuchyňským robotem vyšleháme smetanu a k ní přidáváme smetanový sýr, moučkový cukr a na závěr vanilkový cukr. Chcete-li chuť krému zvýraznit stačí přidat lžičku vanilkového aroma a zamíchat.
- Připravenou náplň vylijeme na vychlazený korpus a dáme odpočívat do chladničky na cca 40-45 minut.
- Poleva: Jahody si odstopkujeme nakrájíme na kousky a spolu se 150 ml vody pomixujeme na kašičku. Takto pomixované jahody propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili mini jadérek. Propasírované jahody vylijeme do menšího hrnce přidáme cukr, balík želatiny přivedeme k varu a mícháme.
- Odstavíme z ohně a necháme pár minut chladnout. Když poleva trochu ochladne nalijeme ji na vychlazenou náplň a opět dáme do chladničky na 4 hodiny odležet.
- Jahodový cheesecake nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie například zbylými jahodami, kousky čokolády a podáváme.
Notes
Je to perfektní jahodový dezert.