Jako první krok si v mixéru rozdrtíme bezlepkové sušenky, ke kterým přidáme měkké máslo a spolu utřeme do těsta. Kulatou dortovou formu vysteleme papírem na pečení.
Připraveným těstem vysteleme dortovou formu i boky stěn.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a těsto pečeme 10-12 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Dle trouby - svoji troubu znáte, a to jak peče, víte nejlépe vy.
Mezitím si připravíme náplň do bezlepkového cheesecaku - utřeme mascarpone se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Za stálého míchání přidáme vajíčka a žloutky. Posypeme bezlepkovou moukou a kůrou z citrónu. Promícháme.
Nádivku přelijeme do předpečeného těsta a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 10 minut.
Následně snížíme teplotu na 150 stupňů a pečeme ještě 35-40 minut.
Ještě horký cheesecake nožem opatně oddělíme od okrajů formy, aby se během chladnutí nenalepil na stěny formy a nepopraskal. Cheesecake vyjmeme z formy až když úplně vychladne, aby náplň nevytekla.
Bezlepkový cheesecake vyjmeme z formy až když úplně vychladne (nejlépe během noci do druhého dne), aby náplň nevytekla.