Nejprve připravíme korpus tak, že rozmixujeme v mixéru sušenky. Potom je rukama smícháme se změklým máslem a vypracujeme těsto. Papírem na pečení vyložíme dortovou formu (kulatou). Na dno formy namačkáme sušenkové těsto a vytvoříme také asi 2 cm vysoké okraje. Korpus budeme péct v předehřáté troubě 10 až 12 minut při teplotě 180°C, pokud nejsou okraje korpusu zlatohnědé.
Náplň vytvoříme pomocí mixéru tak, že při nízkých otáčkách vyšleháme zcela dohladka mascarpone se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem.
Potom postupně po jednom za stálého šlehání přidáme čtyři celá vejce, 2 žloutky a 5 lžic hladké mouky.
Na závěr přidáme i nastrouhanou kůru z 1 citronu, který jsme před tím spařili horkou vodou. Dobře promícháme. Takto připravený krém vylijeme na předpečený korpus a dáme ho péct do trouby vyhřáté na 180 ° C na 10 až 15 minut. Následně teplotu snížíme na 150 ° C a pečeme ještě asi 40 minut.
Hotový cheesecake musí být pevný u okrajů a uprostřed polotuhý. Ještě horký cheesecake pomocí nože oddělíme od okrajů formy, aby se během chladnutí nenalepil na stěny formy a nepopraskal. Potom cheesecake vytáhneme z formy, ale až když úplně vychladne, aby nám náplň nevytekla.
Krém na cheesecake vytvoříme tak, že v misce vyšleháme metličkou 3 vejce se 3 lžícemi cukru. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónů, které jsme před tím spařili horkou vodou a také přecezenou šťávu z citrónů.
Misku přendáme nad parní lázeň a vaříme za stálého míchání, dokud krém nezhoustne. (Pozor krém nesmí vřít). Potom sundáme misku z koupele a do ještě teplého krému zamícháme 1 lžíci másla.
Mícháme metličkou, dokud se máslo zcela nerozpustí. Krém necháme za občasného promíchání vychladnout. Vychladlý krém nalijeme na vychladlý cheesecake.