Kokosové mléko v plechovce dáme na noc do chladničky. Když jsou datle změklé, přecedíme je a ve výkonném mixéru je rozmixujeme spolu s ostatními surovinami na korpus. Vodu přidáváme do těsta podle potřeby tak, aby nebylo příliš mokré ani drobivé.
Když nám vznikne homogenní těsto, rukou jej ještě sjednotíme a následně zatlačíme na dno dortové formy (o průměru zhruba 18 cm).
Ve větší misce si prozatím rozmícháme tvaroh s mascarpone, citrónovou šťávou, medem a následně přimícháme i tuhou část z kokosového mléka, která se nám v něm přes noc vytvořila.
V 50 ml horké vody si rozpustíme želatinu.
Do želatiny přidáme dvě lžíce krému a pořádně zamícháme.
Vzniklý želatinový krém pořádně vmícháme do zbylého krému.
Polovinu krému vylijeme na připravený korpus a dáme ho do chladničky, dokud tato část alespoň částečně nezatuhne.
Do zbylého krému zamícháme matcha prášek podle chuti.
Vzniklý zelený krém opatrně vylijeme na první, ztuhlou vrstvu krému.
Cheesecake uložíme do chladničky alespoň na 6 hodin a následně jej můžeme podávat polit horkými malinami a kokosem.